Gentools

                                    Tools en utilities voor elke genealoog

 

Nieuwsgroepen

 

Genealogische programma's - België - Nederland - Frankrijk - Varia

 
Genealogische Programma's
- Ancestral-quest: Discussion of features dealing with FamilySearch Family Tree within the Ancestral Quest family tree/genealogy program
- Haza: Groep voor discussie en vragen over de genealogie programma's Haza-21 en Hazadata.
- PAF-Users: This list is for discussion and queries about Personal Ancestral File, a discontinued free genealogy software provided by FamilySearch, a website operated by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. This group replaces the PAF-5 mailing list formerly hosted by RootsWeb. If you use PAF software for your family research, you might be interested in joining this group.
- PRO-GEN Genealogie à la carte: Deze groep houdt zich bezig met vragen over het genealogieprogramma PRO-GEN en al zijn in- en uitvoermogelijkheden.
Als deelnemer wordt u geacht enkel en alleen vragen te stellen die betrekking hebben op het programma PRO-GEN.
- TMG + SecondSite:  Forum voor Nederlandstalige gebruikers van The Master Genealogist en SecondSite.
België
- Généalogie en Principauté de Liège: Recherches généalogiques sur le territoire de l'ancienne Principauté de Liège et ses 23 Bonne Villes ainsi que celui de Maastricht et de Bouillon.
Ce groupe se veut avant tout comme une plateforme d'échanges entre généalogistes amateurs et confirmés faisant des recherches liées à la Principauté de Liège.
- Gilson: This group is for genealogy research and discussion of the surnames Gilson, Gilston, Gilstone, Gelson, Gelston, Gelstone and other variations of these names. There are several other alternate spellings of these names found throughout genealogical sources. We welcome all genealogical researchers from all name variations. The Gilson name and variants can be found originating from Belgium, England, Canada, France, Ireland, Scotland, the Scandinavian countries, and more.
- HGN-VBV: HGN-VBV is een soort van hybride tussen een discussieforum en een mailinglijst, bedoeld voor amateur-genealogen en -historici, die hun wortels hebben in het Land van Herve en in Verviers (Provincie Luik – België). Het doel is de leden de mogelijkheid te bieden hun gegevens uit te wisselen. De groep vervangt en verlengt twee groepen die voorheen op YAHOO bestonden: HerveGeneNet (HGN), in november 2002 opgericht door Felix Spronck, en Verviers_Bonne_Ville (VBV), in januari 2005 door Marie-José Deroanne gelanceerd.
Het gebied van het Land van Herve ligt tussen de rivieren Maas en Vesder en de grenzen van Nederland en Duitsland. Het is een plateau dat wordt gekenmerkt door een landschap met talrijke bosjes, een gespreide bewoning in ontelbare gehuchtjes. Op de zuidergrens ligt de stad Verviers, vanouds, tussen de XIIde en de XXste eeuw, een belangrijk Europees centrum van de wolnijverheid. Het is de tweede belangrijkste stad van de provincie, gelegen op een kruispunt tussen Luik, Maastricht en Aken.
- Limburg: Genealogie in Limburg, door de sectie genealogie van het LGOG.
Je kan hier je vragen stellen over genealogie en ander leden helpen. De groep is op 18-12-2020 gestart, dus het kan zijn dat links en rechts nog iets wordt aangepast. Tips zijn welkom en natuurlijk berichten. Zonder jullie wordt het maar stil hier.
- Limburg-genealogie: een groep voor mensen die genealogische opzoekingen doen, specifiek voor Limburg. Ook voor personen die geen facebook gebruiken of niet progen gebruiken ...
- Luxembourg Genealogy: Dedicated to genealogy, research or history of Luxembourg.
- Oost-Vlaanderen: Discussiegroep genealogie van provincie Oost-Vlaanderen. Het is de opvolger van Yahoo-group Oost-Vlaanderen. De bedoeling is kennis uit te wisselen, vragen te kunnen stellen betreffende families, plaatsen, bronnen, akten archieven, enz... in de hoop dat er leden zijn die kunnen helpen of verder op weg zetten.
- Vlaams-Brabant: Groep voor Genealogie in Vlaams Brabant
- West-Vlaanderen: Om een oplossing te vinden voor het verdwijnen van de Yahoo-groups, werd deze groep gecreëerd. Er wordt nog gezocht naar een moderator voor deze groep. Voelt u zich hiervoor geroepen, graag een seintje.
Nederland
- Drenthe Genealogie: Deze lijst is bedoeld voor genealogisch onderzoek en onderlinge communicatie over slechts genealogische onderwerpen. Het concentreert zich op families en voorouders uit de provincie Drenthe. Iedereen is vrij om zich aan te melden, maar we wensen slechts leden die de bedoeling hebben elkaar te helpen met familie-onderzoeken en om informatie te delen. Veel geluk in het vinden van uw voorouders!
- Genealogie in de Duffelt, tussen Nijmegen en Kleve: Genealogie in de Duffelt, globaal de streek tussen Nijmegen en Kleve.
- Friesland-genealogie: Deze lijst is bedoeld voor genealogisch onderzoek en onderlinge communicatie over slechts genealogische onderwerpen. Het concentreert zich op families en voorouders uit de provincie Friesland. Iedereen is vrij om zich aan te melden, maar we wensen slechts leden die de bedoeling hebben elkaar te helpen met familie-onderzoeken en om informatie te delen. Veel geluk in het vinden van uw voorouders!
- Gelderland-genealogie: Deze lijst is bedoeld voor genealogisch onderzoek en onderlinge communicatie over slechts genealogische onderwerpen. Het concentreert zich op families en voorouders uit de provincie Gelderland. Iedereen is vrij om zich aan te melden, maar we wensen slechts leden die de bedoeling hebben elkaar te helpen met familie-onderzoeken en om informatie te delen. Veel geluk in het vinden van uw voorouders!
- Groningen-genealogy: Genealogie lijst voor de provincie Groningen
- Overijssel-genealogie: Deze lijst is bedoeld voor genealogisch onderzoek en onderlinge communicatie over slechts genealogische onderwerpen. Het concentreert zich op families en voorouders uit de provincie Overijssel. Iedereen is vrij om zich aan te melden, maar we wensen slechts leden die de bedoeling hebben elkaar te helpen met familie-onderzoeken en om informatie te delen. Veel geluk in het vinden van uw voorouders!
- Van der Burch genealogie: Mailgroep voor onderzoekers van de Hollandse families Van der Burch, waaronder de afstammelingen van Aem Hendricks uit 't Woudt (+1505)
- Zeeland-genealogy: This list is intended for genealogy research purposes and communication on genealogy subjects only. It concentrates on families originating from the Dutch province Zeeland.
Frankrijk
- Genealogie-Aisne: Entraide et recherche genealogique et historique pour l'Aisne.
- Genealogie-Aube: Généalogie Aube
- Généalogie de la famille AUGENDRE: Ce groupe est destiné à toutes les personnes s'appelant AUGENDRE, ou ayant ce patronyme parmi leurs ancêtres.
Concerne surtout les départements de la Nièvre, l'Allier et le Cher.
- Généalogie en Avesnois - Hainaut et Douaniers du Nord: Pour tous ceux qui ont des ancêtres en Avesnois et dans les régions limitrophes: Thiérache, Valenciennois, Hainaut belge.
Pour tous ceux qui souhaitent contribuer au fichier Douaniers Du Nord (douaniers passés par le Nord, de toutes origines).
- Herault-Genealogie: Groupe d'entraide autour de la généalogie Héraultaise : recherches, actualités, paleographie, toponymie ....
- Huguenots: Liste d'échanges généalogiques protestants
- Huguenots-Picards: Les Protestants de Cambrésis-Thiérache-Hainaut-Vermandois partagent leurs recherches et données généalogiques.
Varia
- La Généalogie Maltaise: France, Malte, Sicile, Tunisie.
- Mormon-l: Mormon discussion group for members of the LDS church and others interested in all things Mormon.
- Suid-Afrikaanse (en Afrikaanse) genealogie: Groep om met mede-genealogienavorsers te kan saamwerk om Suid-Afrikaanse (en Afrikaanse) genealogie te bevorder.
 


 

 Copyright Françoise Verhoosele

 

Algemene voorwaarden