Gentools

                                    Tools en utilities voor elke genealoog

 

Familiegeschiedenis

 

Je stamboom opmaken behelst meer dan alleen maar namen, data en plaatsen. Die gegevens zijn het begin: wie, waar, wanneer. Maar het meest interessante is de geschiedenis achter die voorouders. Men kan al een begin van een geschiedenis schrijven aan de hand van de akten van de burgerlijke stand en eventueel parochieregisters: de getuigen op die akten, het adres van de ouders, het beroep enz... Ook de bevolkingsregisters en het kadaster zijn een grote hulp.

De heemkundige kringen kunnen een belangrijke steun zijn, ook de geschiedkundige kringen, zelfs Wikipedia.

Mijn droge stamboom staat al jaren op mijn website en op Geneanet maar bij het begin van de Covid heb ik besloten om aan mijn familie de verhalen rond onze voorouders op te sturen (in PDF). Ik maak gebruik niet alleen van de hoger vermelde gegevens maar ook van de documenten en de foto's die ik in mijn bezit heb en die ik aan familie gevraagd heb. Ook voeg ik plans en postkaarten (desnoods van internet) toe aan mijn verhalen om die een beetje aanschouwelijker te maken. Ik scan al de belangrijke documenten en foto's en stuur die op naar familieleden die dat wensen zodat die niet verloren gaan.

Regelmatig vind ik nieuwe boeken, artikels en websites die verband houden met mijn familie: ik verwerk dat alles in mijn bestaand verhaal en zend dan een update naar mijn familie.

Het is mijn bedoeling om later (veel later) een boek te maken met alle verhalen achter mijn voorouders.

 
 
 
 
 
 


 

 Copyright Françoise Verhoosele

 

Algemene voorwaarden