Gentools

Tools en utilities voor elke genealoog

 

To embed or not?

 

Uitleg over embedden:

 

Embedden is het insluiten van content van een externe site op je eigen site. Zo wordt deze content zichtbaar op je site, zonder dat je de content moet kopiëren. Het insluiten gebeurt door middel van een link (HTM-code) die men kan verkrijgen op de externe site.

Embedden was lange tijd verboden hoewel het toch gedaan werd maar nu heeft het Nederlandse Hof van Justitie in 2014 bepaald dat embedden mag en dat het geen inbreuk is met de auteursrecht.

 

IK BEN DAAR NIET MEE AKKOORD en wel om de hiernavolgende redenen:

 

- Wanneer iemand mijn content ziet, die in een andere website is embedded, kan die bezoeker MIJN hele bladzijde en bijgevolg de rest van mijn website niet zien en dus niet klikken op mijn Google reclame (inkomstenderving).

- Voor een vereniging die leden tracht te werven langs zijn website idem als voorgaande: de bezoeker van die andere website is niet in de mogelijkheid om de activiteiten van die vereniging te bekijken noch om zich lid te maken van die vereniging, dus ledenderving.

-Je content embedded op een andere website: daar heb je NIETS aan, werkelijk niets. Integendeel: telkens die afbeelding, PDF etc... wordt geopend op die andere website is dat ten koste van je eigen bandbreedte. Dat is volgens mij diefstal. Zo heb ik eens mijn bandbreedte moeten uitbreiden omwille van embedded spelletjes die op een andere website te zien waren.

- Je hebt geen enkele controle waar je content staan. En soms worden ze uit hun verband gerukt.

 

Wat moet je nu doen om embedding tegen te gaan:

 

- Je verandert regelmatig de naam van de map van je content staan of je content zelf. In een programma om websites te maken wordt dat automatisch gewijzigd op je pagina's maar je moet wel dan de gewijzigde pagina's weer publiceren, samen met de gewijzigde map of content.

- De oude naam van je content: daar kan je een afbeelding tonen (humor, diefstal van bandbreedte).

- Je plaatst in de algemene voorwaarden dat je content (afbeeldingen, PDF, Flashfilmpjes etc...) NIET mogen embedded worden en plaats de link naar je algemene voorwaarden op een duidelijke plaats.

 

De websites die embedded afbeeldingen etc... tonen: dat is heel gevaarlijk en je bent volledig afhankelijk van de website waar je die afbeelding gehaald hebt. Wil die website haar afbeeldingen verwijderen, van naam veranderen, ermee ophouden, dan krijg je een rood kruis in plaats van een afbeelding. En dat wil je niet.

Als je toch die afbeelding, PDF etc... wilt tonen, zet dan een link naar die pagina.

 

Lees hier het interessant artikel van Hans Hermans voor Custo.be


Besluit: Wij doen er alles aan om te verhinderen dat de content van al onze websites embedded wordt op andere websites.

 

Lees hier ook hoe Docplayer.nl je PDF illegaal op haar website plaatst!

  Hosting by Gregal

 Copyright Françoise Verhoosele

 

Algemene voorwaarden