Gentools

Tools en utilities voor elke genealoog

 

Uw PDF illegaal geüpload bij Docplayer.nl of ook Docplayer.org

 

Gerelateerde websites:

- Wanneer en hoe mag je content van een ander gebruiken?

- Bekijk hier of er gegevens over jou zijn te vinden in docplayer

- Copyright - auteursrecht

- Inbreuk: zonder toestemming verveelvoudigen en openbaar maken

- Russische whizzkid wordt rijk door jouw documentjes

- Rus verdient aan site vol PDF'jes van Nederlanders

- Russische IT-ondernemer wordt slapend rijk met datagraaien

- Scrapingsite van Rus met 4,3 miljoen bestanden schendt privacy

- Een Rus zet Nederlandse privédocumenten online en wordt er rijk mee

- Kamervragen (Nederland)

- One of the world’s most visited websites that nobody is aware of

 

Docplayer.nl heeft miljoenen PDF gejat van websites uit alle landen en heeft die illegaal geüpload.

 
Het zijn niet alleen Nederlandse maar ook Belgische PDF die illegaal op Docplayer.nl staan!
 
Een document downloaden en weer uploaden op een andere website is verboden en illegaal. Verveelvoudigen noemt men dat.

Verveelvoudigen: de bezoeker, die je PDF leest op een andere website dan de jouwe, is niet in de mogelijkheid de rest van je website te bekijken.

  • Schending van het auteursrecht: geen bron vermeld, geen auteur vermeld, geen uitgever vermeld.

  • Schuldig aan inkomstenderving: de bezoeker van zo'n illegale website is niet in de mogelijkheid om te klikken op de reclame die je op je website hebt geplaatst. Ook is hij/zij niet in de mogelijkheid om de artikelen die je verkoopt te bekijken en dus te kopen.

  • Schuldig aan ledenderving: de bezoeker van zo'n illegale website is niet in de mogelijkheid om de bepalingen om lid te worden te bekijken en dus ook om lid te worden.

  • Schuldig aan klantenderving: de bezoeker van zo'n illegale website is niet in de mogelijkheid om klant te worden.

Verveelvoudigen is VERBODEN tenzij schriftelijke toestemming van de auteur of uitgever, maar Docplayer.nl vraagt geen toestemming.

 

Bekijk of je PDF op Docplayer.nl staat (staan). Noteer het adres van die pagina en mail mij dan (verhoosele.francoise@skynet.be). Wij zoeken samen naar een oplossing. Met hoe meer we zijn, hoe meer inspraak we hebben. Ik heb al een advocaat onder de arm genomen want Docplayer.nl heeft vijf (5) PDF van mij gestolen. Zie mijn ervaringen met Docplayer.nl.

Nog een ander punt: bij het zoeken op Docplayer.nl kan men niet zoeken met twee woorden. Dat is een groot nadeel en sowieso de moeite niet om te bezoeken (met al die PDF die ze 'gejat' hebben!).

 

MEN ZEGGE HET VOORT!

 
Ik heb ergens gelezen dat iemand schreef dat het niet gaf waar een PDF wordt gepubliceerd!!! Zo werkt het niet: stelen is stelen. Daarmee uit! En als de maker van de PDF iets wil veranderen aan zijn/haar PDF is dat zijn goed recht. Maar dat wordt niet veranderd op Docplayer.nl vermits dat allemaal gestolen PDF zijn!
 
Ik zie ook op verschillende websites een link naar Docplayer.nl. Al te gek! Als dat in uw geval is, verwijder die dan zo rap mogelijk want het is een ILLEGALE website die misbruik maakt van het auteursrecht.

Het is STRAFBAAR te linken naar illegale websites en het is duidelijk dat Docplayer.nl niet zelf al die miljoenen artikels geschreven heeft. Dus VERWIJDEREN die rotzooi! En ga op zoek naar de oorspronkelijke website. Want u zou in grote moeilijkheden kunnen komen.

Zelfs als je goed van vertrouwen bent, is het strafbaar. Het is zoiets als dure merkkledij kopen aan een belachelijk lage prijs: dat is ook strafbaar want in zo'n geval gaat het om gestolen goederen en je moet dat weten. Die miljoenen PDF heeft docplayer.nl niet zelf geschreven, uiteraard, en de link naar de PDF (zie de bron) verwijst naar een bestand op hun eigen website. ZONDER BRON TE VERMELDEN, ZONDER AUTEUR TE VERMELDEN.

 
Van de meeste, zo niet alle, PDF op Docplayer.nl is de oorspronkelijke PDF van de auteur op zijn/haar website te vinden. Zoek die op want de PDF op Docplayer.nl staat onder dezelfde naam als de oorspronkelijke PDF e link naar de oorspronkelijke PDF. Zo vermijd je moeilijkheden!
 
Wat moet je doen als jouw PDF illegaal op Docplayer staat? Je schrijft hen om die te verwijderen. Maar vooraleer je dat doet moet je toch een paar maatregelen treffen:
  • Je slaat de hele bladzijde op als html ergens op je computer.
  • Je slaat die bladzijde op als PDF, ergens op je computer.
  • Je klikt rechts op die bladzijde en bekijk de bron van de pagina. Je slaat de bron op als PDF. In die bron staat het adres van de PDF: het is niet jouw adres maar hun adres.

Dit om, indien dit nog gebeurt, te bewijzen dat ze niet aan hun  proefstuk toe zijn.

Je kunt ook altijd je PDF converteren in een Flashbestand (convert word to swf - convert PDF to swf). Ik heb het artikel over mijn grootoom gepubliceerd in Flash: http://www.verhoosele.be/soldaten/verhoosele-gustaaf2.htm

 

Lees hier mijn ervaringen met Docplayer.nl

 

Lees ook mijn artikel over embedding.

  Hosting by Gregal

 Copyright Françoise Verhoosele

 

Algemene voorwaarden